A  konyha felújítása

Konyhafelújítás? Honnan induljak, hogyan csináljam ? A konyha felújítása nem egyszerű művelet, eljött az ideje, hogy ötletekről, stílusról, megoldásokról beszélgessünk, lássuk ezeket együtt.

Kis konyha asztallal és székekkel – City modell

Kis konyha felújítása

Az egyik fő ok, ami miatt a konyha felújítása mellett döntöttünk, a rendelkezésre álló hely növelése.
Valójában nagyon kevés kell ahhoz, hogy új életet adjunk egy elavult konyhának. Az új modern és klasszikus konyhabútor mellett egy új asztal és székek behelyezése egy kis konyhába már egy új és megújult környezet gondolatát adhatja plusz egy design tapéta is előtérbe kerülhet, mint falburkolat, amely igazán egyedivé teheti az új környezetet.

 

Ne feledkezzünk meg a belső terekről sem. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a szekrények régi fix belső polcait kihúzható kosaras vasalatra cserélhetjük, például egy sarokszekrény 4 kihúzható kosárral, mely könnyen mozdítható, így attól sem kell tartanunk, hogy ételt a konyha sarkában felejtük …

Sarokalap kihúzható kosarakkal – Infinity modell

Tölgy Natura laminált háttámla – Alevè modell

A hátpanel, mellyel új arcot adunk a konyhának

A konyha felújítása nehéz és fáradságos élménynek tűnik, hosszas tervezés és egyeztetés az igazán egyedi konyha kialakítása érdekében. Az igazság az, hogy a tervezés folyamata egy izgalmas és kreatív folyamat. Amikor már tudjuk a frontok és munkalap anyagát és felületét, még tudunk egy plusz felületet, a hátpanelt, amely akár méretében, akár felületében is igazán ütős egyedi megoldásokat kínálhat a konyhánk kialakításához. Számos megoldást kínálunk akár polcos, akár tárolós, mágneses üveg vagy HPL kivitelben. Csak a képzelet szab határt az igazán egyedi konyha kialakításában.

Bátran választhatunk akár egyedi színeket is az igazán személyreszbott modern vag klasszikus konyha kialakításakor. A Stosa konyháink esetében széles szín és anyagválaszték áll rendelkezésre minden igényt kielégítve.  Laminált, Akryl, festett frontok (minden oldalon színezett), edzett üveg, HPL, Neolith. Minden frontunk 23 mm vastagságban áll rendelkezésre az igazán kreatív kialakításokhoz.

Háttámla Pietra Piasentina laminált anyagból – Alevè modell

Új konyhapult

A konyhapult kiválasztása korántsem triviális választás: figyelembe kell vennünk az összetétel többi részét, az anyagot, a színt és nem utolsó sorban a költségeket. Választhatunk laminált, HPL, Neolith, Dekton, Quarzit, Gránit … anyagok közül. Azonban mindig figyelembe kell venni a felhasználási szokásokat, igényeket. A fenti anyagok mindegyike különleges tulajdonságokkal bír vízállóság, karcolhatóság, sérülékenység tekintetében. Bemutatótermünkben mindegyik anyag rendelkezésre áll, hogy kibróbálják és meggyőződjenek, hogy melyik anyag a legmegfelelőbb választás.

Piasentina kő laminált felső – Alevè modell

Esztétikus páraelszívók

Eljött az idő, hogy megemlítsünk egy másik nagyon fontos, erős esztétikai hatású bútordarabot: a páraelszívót. Bútorba rejett páraelszívó vagy design elem? Manapság egyre többen vannak, akik nem elégszenek meg a klasszikus és lineáris konyhai páraelszívóval, hanem inkább egy modern és esztétikusabb megoldást keresnek.

A Stosa megoldások között számos design kialakítást találhatunk, melyek formában, anyagban igazán egyedi és design elemmé varázsolható egy új és modern konyhabútor kialakításakor. 

Peltro Lakkozott kapucni – Tosca modell

Fúziós páraelszívó a konyhán fehér üvegből – Aliant modell

Modern olasz konyhabútor

Eredeti és modern megoldás, amely lágy színekkel illeszkedik egy kompozícióba, amely kényelmes és egyedi környezetet teremt.

Ha viszont szeretjük a minimál stílust, akkor az Aliant fehér „üveg”konyhán a Fusion páraelszívót sem hagyhatjuk figyelmen kívül: igazi dizájnelem a konyhában.

A konyha felújítása fa, furnér frontokkal

A konyha felújítása esetén a fából soha nem elég. A fából készült konyhai front mindig nagyon népszerű, és valljuk be: soha nem megy ki a divatból. Lehet modern vagy klasszikus kialakítás, könnyen beilleszthetők akár a moduláris konyháinkba, hogy egyben megújuló és természetes környezetet teremtsenek. A Natural modern, contemprorary és a klasszikus konyhabútorok frontjai számos megoldást kínálnak a valódi fa frontok kedvelőinek.

Palo Alto tölgy könyvespolc – Natúr modell

Egy másik nagyon természetes megjelenésű Stosa konyha a Tosca. A klasszikus tradíció számos eleme a modernitás jegyében újra fellelhető, köztük a fém elszívó, amely hat lakkozott kivitelben kapható, valamint a „Fringe” akasztómodul, amely ellenpontozva játszik a vitrinek teljes térfogatával.
A fa, és a zárt pórusú lakkozott felületek mindegyike tökéletesen illeszkedik egymáshoz, így biztosítva a Tosca dizájn kifinomult és ízléses végeredményét, amely megfelel az igényes közönségnek.

Esztétikus páraelszívó klasszikus konyhán – Tosca modell